23.11.2008

Golaneala culinara

Eh, astazi a avut loc un colocviu culinar, invitati fiind maestrul Papi si colegul Merzi. Si nu in ultimul rand eu. Si ne-am culinarit noi un pic printre vorbe si uneori injuraturi. Papi a fost responsabil cu tochitura, io doar cu ciorbita, asistentul s-a chemat Mertzi, care a venit cu cateva idei, incat golaneala sa fie cum trebe.
O ciorbita de legume simpla, puse toate la fiert si apoi un pic de rosii in bulion dupa ce s-au acrit cu tirighie ( o chestie olteneasca? de care nu mai auzisem pana azi, da' isi face treaba cu prisos). Si dreasa cu ou.
Eh, tochitura,mai complicata, toate cele calite apoi, dupa o caleala anevoioasa, datorata cepei de apa ce-si lasa gramada de apa, pusa si afumatura ( carnea de vitel fusese pusa mai devreme). Sosul bogat se potriveste cu mamaliguta, din pacate din malai grisat. Un ochi, putina branza rasa si patrunjel tocat au intregit gustul.
Iaca ce a iesit:
- ciorbita, taraneasca, cu telina, pastarnac, morcovi, afumatura, ardei capia, ceapa si acrita cu tirighie

- tochitura cu mamaliguta, ou, branza si patrunjel:

2 comentarii:

  1. felicitari pentru armonia culinara!arata impresionant..mai ales felul 2!bucatari nu gluma!de gustat nu pot pt.ca sunt vegetariana!

    RăspundețiȘtergere
  2. :). pai ciorbita era de legume. Aia mergea? Eh, avea doar un pic de afumatura.

    RăspundețiȘtergere

Lasa gandul tau aici: