18.12.2008

O piatra

O piatra. O piatra poate sa arda , sa se topeasca prin caldura proprie? Nimeni nu ar crede. Si nici nu cred ca e adevarat. Poate in miezul ei ascunde un graunte de foc ce nu va izbucni niciodata, tinut in lanturi de peretele rece si tare.
Dar in contact cu magma grauntele se extinde si piatra devine una cu materia ce-l va renaste dupa care il va parasi in miezul unei roci. Roca ce-l va tine in chip de suflet, iar in iernile pietrelor, ierni reci, il va transforma in mare parte in roca. Poate il va suprima.
Si daca soarele va arde poate grauntele va creste si cumulat cu caldura stratului exterior va da o stralucire pietrei , stralucire ce o poate da numai un suflet ce e in crestere.
Sau poate, daca cineva va crapa piatra , inima ei va putea sa-si faca un loc si sa lase urme in afara ei, si daca nu reuseste sa topeasca piatra se va raci ea, micsorandu-se sau murind.
Deci piatra nu se poate topi decat cu o interventie exterioara, si daca interventia exterioara nu are puterea de a topi sau de a elibera caldura sufletului de piatra nu va face decat sa-l ucida. Pe suflet. SAu sa-l reduca la un absurd micron de iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa gandul tau aici: