21.06.2009

Copilului meu

Copile, poate ai vrea sa te nasti ca sa blestemi clipa in care te-ai nascut, in care nu s-au inteles vremurile.
Te rog, iarta-ma, inca nu poti, din scarba pe care ai avea-o. Din nenorocirea pe care ar trebui sa o suporti. Stiu, nu stii de ce. Dar o sa-ti explic.
Exista niste neni, negri la suflet, care sunt impotriva nasterii tale. Niste oameni simpatici in conceptia sufletului celor ce ii plac si antipatici in sufletul celor ce nu. Normal, o sa zici.
Exista niste neni care iti vor sufletul, inca inainte de a sti ce e lumea.Care cer spaga sa te aduca in lumea celor ce sunt demni de a fi bagati in seama pentru ca au de unde sa ia bani mai tarziu. Un client ce se va intoarce macar o data. Asta e Biserica, cel mai sfant lucru de pe lumea asta, care o sa ia spaga la botezul, nunta si moartea ta. O sa se bucure de toate, si va profita si dupa moarte. Fericiti cei imbracati in sutana, caci a lor va fi imparatia banilor.
Apoi mai exista niste neni si niste tanties care vor sa fi un idiot, pentru ca doar asa vor avea succesuri din nemernicia mazgalelilor tale cu tus pe un buletin de vot. Si te vor tine legat in nemernicia nestiintei atata timp cat pot ei sa fie profeti in nestiinta ta.
Si parintii lor vor fi ajuns presedinti care iti rad in nas, pentru ca tu nu esti din tagma lor, te vor umili si te vor bate, pentru ca odraslele lor sunt mai inculte decat tine si de aceea au merite mai mari. Te vor iubi. In diferite parti ale corpului, sau daca nu te vor iubi personal te vor trimite sa te prostituezi prin strainatati pentru un colt de paine uscata, pentru ca iti faci tara de ras daca-l mananci local, si oricum nu ai de unde pentru ca nu incape intre fripturile sale.
Si acest tata, al ficei si al sfantului duh il va sacrifica pe sfantul pitic pe altarul securitatii ce iti suge sangele si te va impozita si pe respiratie, si te va vinde firmelor ce ii dau spaga, pana si cuiele ce-ti vor strapunge incheieturile vor fi dintr-o licitatie trucata.
Astia vor fi presedintia si guvernul si ficele si fii lor.
Alti neni, mai sensibili , iti vor canta de jale in timp ce iti vor subtiliza portmoneul. Si iti vor ridica ode in timp ce te vor lasa in curul gol. Vor impune cultura flegmei, si bucuria inculturii oricarui fapt.
Acestia se vor numi javre ordinare, dar peiorativ li se va mai spune si tigani.
Si tara noastra va a vea un nume, dar se va numi dupa chipul si asemanarea lor.
De aceea, copilul meu, stai acolo, cu aripi de inger si cantece suave, acolo unde se plange de bucurie. Nu, nu invata sa zambesti trist.

2 comentarii:

  1. Bine ai revenit! Ne lipseai.Mie mi-ai lipsit, tu si scrierile tale

    RăspundețiȘtergere
  2. @carinna2a Bine ai revenit si tu. Sa stii ca scrii si tu bine, la fel de trist, dar bine.

    RăspundețiȘtergere

Lasa gandul tau aici: