23.11.2008

Totusi

Un fruct, probabil, in forma de pastaie. In bataia vantului s-a transformat intr-o elice. Si a zburat departe de sursa ce-o nascuse. Si nu a fost o intamplare. Si a doua a zburat, mai departe. Si a treia, si toate. Si m-am gandit ca erau dinainte ca omul sa se gandeasca la formele ce asigura deplasarea in zbor. De fapt natura a oferit intotdeauna solutiile.
Si de aici m-am gandit. Copacul ala trebuia sa isi inventeze de la inceput semintele in forma de elice sau de puf, ca altfel nu supravietuia vremurilor. Si io cred ca un copac nu e in stare sa faca niste calcule savante, oricat evolutionism are in el.
Concluzia simpla este ca oricat am crede in evolutionism, ceva sau cineva l-au ajutat. Si nu cred ca sunt extraterestrii ci Extraterestrul.
Un Dumnezeu exista, orice ar fi el. Orice ar fi, nu un mosulet ce se plimba cu dansa balanganind printre picioare (e gol, asa scrie) cum ne invata Biblia.
Dar cum putem , in sensul acestui Dumnezeu sa facem ceea ce trebuie. Sa invatam? Sa fim buni?
Ce inseamna sa fii bun?
Normele sunt facute de niste nemernici ce cauta profit. Cartile normelor tot de ei sunt scrise.
Si oameni extraordinari au murit in numele lor. Au vindecat in numele lor, au facut minuni. Dar oare nu au fost deturnati de la sensul Dumnezeului real? Oare au fost de acord cu purificarea prin foc si prin tortura?
Cine si cum si de ce este Dumnezeu?

Un comentariu:

  1. Suntem intr-adevar orbiti de credinta sau suntem din ce in ce mai putin capabili sa credem ,sa speram ,sa respectam, mai ales sa respecatm.Sunt convinsa ca exista un Dumnezeu , nu cel din Biblie ,dar exista.Iar oamenii uita de asta ,se trece de la o extrema la cealalta ,din acel habotnicism de acum cateva veacuri s-a ajuns la acest libetinism din ziua de azi si ...maine ? nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi maine ! Oamenii ,societatea are nevoie de aceasta credinta ,de aceste reguli pentru a pastra un echilibru ,pentru a le oferi oamenilor o constiinta.

    RăspundețiȘtergere

Lasa gandul tau aici: