12.11.2008

O istorioara simpla (II)

In cele din urma, cand crestinismul castiga teren, cei ce-l monopolizasera s-au intalnit ei ce s-au intalnit si s-au hotarat la Niceea despre natura divina a lui Isus. Si cum ca popa nu poate fi decat cel ales, care e si ala un fel de trimis al lui Dumnezeu pe pamant, desi e o puslama.
Si asa s-a trait multi ani in pace si iyubire, prin arderea sau sechestrarea cartilor descoperirilor antice.
Manipularea omului s-a facut prin iad si rai, prin amenintarea cu pedeapsa divina. Pana la a declara si cativa regi un fel de trimisi ai lui Dumnezeu nu a fost decat un pas. Plus ca biserica a capatat puteri absolute, abuzurile fiind in floare.
In occidentul infloritor luxul orbea, in ciuda mizeriei celor multi. Si Cei multi si-au pus intrebari. De ce? Si li s-a raspuns :"Crede si nu cerceta". Si cu Inchizitie. Tot pentru cei ce erau folosit ca unelte. Celor din casta stapanitoare lise vindea iertarea pacatelor.
Dar lumea a evoluat, aceasta evolutie erodand la randul ei radacinile bisericii.
Si casta conducatoare a inventat egalitatea. Dreptul fiecarui om de a munci pentru o viata mai buna pe care nu o va obtine niciodata. Decat daca omoara, fura, etc. Adica daca se dovedeste demn de clasa conducatoare.
Si de aici pana la inventarea pseudoluxului pentru toti, a ziarelor, a televiziunii, instrumente spalatoare de creier, a creditelor, instrumente ce impovareaza individul, legandu-l de glie, facandu-l sa-i fie frica de viitor.
Acei ce au condus un trib, apoi o tara, apoi un continent, acum cnduc toata lumea.
Si ceea ce alta data s-a numit taramul fagaduintei, apoi inchuizitie, acum se numeste criza.
Si ceea ce altadata s-a numit lege, altadata crede si nu cerceta acum see numeste Libertatea sau OTV.
De fapt, acum fiara are mai multe capete, pentru ca din fiecare cap ce a fost taiat i-ai crescut alte trei.
Care este numele si numarul ei nu stiu. Cine are intelepciune sa judece.
Si atat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa gandul tau aici: