13.11.2008

O noua zi

Incepe scurgerea molcoma a unei noi zile, luminata de ganduri limpezi si de zambete de margaritar. Sufletul molcom inca mai leneveste chiar daca ziua este de munca, e creat pentru normalitate. Nu pentru uratenia sclaviei.
O sa ma duc in statie , un pic zgribulit, parasind cu greu caldura casei, o sa ma incadrez in rand, apoi o sa ma imping si o sa ma inghiontesc cu oamenii care l-au apucat pe dumnezeu de picior si au un loc de munca mizerabil unde pot sa stea degeaba sau dimpotriva sa munceasca precum animalele, unde pot sa fie mangaiati sau biciuiti, unde nu prea iau bani, dar isi lasa sufletul.
Chiar, oare merita sa-ti vinzi sufletul pe 30 de arginti?
In tramvai ne vom inghesui ca niste animale. Ne vom simti rasuflarile fierbinti si adormite mai aproape. Ne vom injura pentru ca nu incapem, vom lega noi relatii de ura. Nu vor zambi decat liceenii galagiosi si agramati ce se duc spre scoala (io cred ca 50% dintre elevii bucuresteni, daca nu si mai multi, nu stiu sa acorde subiectul cu predicatul).
Vom cobora si ne vom raspandi ca puii de potarniche .Unu' incolo,altu' incoace, veseli deja si purtand discutii cu alti oameni. Si va urma alta zi de sclavie pe plantatia nemernica.

Un comentariu:

  1. Ai uitat sa specifici de al nostru preamarit "sef" , care e mai agramat decat toti liceeni la un loc, injura precum muncitotii de pe santier , nu stie nici unde-i este capul dar ....stie sa faca afaceri si ca atare are dreptul sa castige cam de 10 ori salariul nostru.Probabil ca ar trebui sa-i urmam modelul inde-aproape ,sa aruncam la gunoi totata educatia primita ,toate dictionarele si Cartea cu poezii a lui Eminescu.Sa ne apucam si noi de injurat ,de calcat in picioare ,de facut afaceri si poate o sa avem si noi un salariu decent ,ca se pare ca am cam dat-o in bara cu facultatea. Cine mai are nevoie de oameni cu facultate cand avem oameni cu "scoala vietii" ?!

    RăspundețiȘtergere

Lasa gandul tau aici: