17.06.2015

In general

Sunt omul de pe celalalt trotuar. Si ma indrept spre orizontul meu. Care pare finit. Intr-un sens definit numai de limitarile mele. Teoretic ne vom intalni cu totii intr-un punct, punctul infinitului, unde se intalnesc toate dreptele paralele. Si daca sensul nu este acelasi? Infinitul e acelasi indiferent de sens? Sau sunt doua infinituri, tinand de fiecare sens al drumurilor paralele? Si daca ar fi acelasi, inseamna ca sfarsitul este acelasi cu inceputul? Adica orice dreapta ce isi are originile la infinit se transforma in cerc? Si daca da, care este inceputul si care sfarsitul? Sau pot fi oriunde? Adica fiecare sfarsit este un inceput?

2 comentarii:

  1. Hmmm...Eu zic ca teoria domniei tale are o hiba, nene Manolache: nu suntem drepte, ca sa ne intalnim la infinit. Suntem segmente de dreapta: tot niste infinitati, dar mai mici, asa :P
    Atat de mici, incat nu ne vom intalni la infinit si nici nu vom deveni cercuri.

    Mai mult: in afara de fiecare pentru el, cine poate sti despre altcineva cand s-a sfarsit cu adevarat?

    Fii atent: plec de la ipoteza in care Cineva pur si simplu n-are chef sa mearga. Nu doar pe strada lui: nici macar nu vrea sa traverseze strada aia, pana pe celalalt trotuar. Un univers redus la un punct. De existat, exista, caci prin el trec, cum invataram de cand eram zgamboi, o infinitate de drumuri.
    Eu si Tu, trecand prin Cineva, vom spune simplu, ca ESTE. Atat. Si, cand vom afla despre sfarsitul lui, noi vom avea doar imaginea punctului de intersectie. Astfel, atunci cand Cineva va fi tot timpul doar un punct, da, inceputul este sfarsitul. Dar asta o stie si o va sti doar Cineva.

    Daca acel Cineva face intr-o zi un al doilea pas, pentru mine, pentru tine, nemaitrecand p-acolo, pentru noi e ca si cum acest al doilea pas n-ar fi existat. Si, cand vom afla de acel sfarsit, noi nu vom vedea sfarsitul, ci punctul de intersectie. Corect?

    Eu cred ca e o mare chestie daca fiecare ar sti cand s-a sfarsit pe sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate a da. Depinde de variabilele luate in considerare. Puncrtul este un infinit mic. Si daca reducem timpul la zero, fiecare dreapta se reduce la un punct. Punctul devine infinit atunci cand timpul devine zero. pot sa zic ca ne etindem toti laun infinit intr-un timp redus la zero. Ca in secunda urmatoare nu stim ce o sa fim, tot punct, sau tindem spre dreapta.

      Ștergere

Lasa gandul tau aici: