04.07.2016

Notite despre fericire

Ai grija, ca atunci cand te apuci sa crezi ca esti fericit, inseamna ca esti un ratat. Inseamna ca nu mai ai nici o tinta, nici un obiectiv, asa ca poti sa te spanzuri. Cat timp mai ai ceva de indeplinit, care te va duce spre perfectiune, atunci nu vei fi fericit. Daca estei fericit, perfect, infinit, atunci esti inutil, in primul rand tie insuti.

3 comentarii:

  1. Bre, stii ca "nimic nu e perfect, dar ca totul este perfectibil", nu? Si, atunci, cum ciorilor sa te gandesti ca cineva poate atinge aceasta inutilitate?
    Cred ca nici macar o dumnezeire nu poate atinge starea aceasta :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesemne varful muntelui se numeste fericiree, dumnezeire sau cum mai vrem. Da' e de neatins.
      D-aia raman sa fie fericiti doar cei ce sunt.

      Ștergere
    2. Il parasesc pe Sisif la baza muntelui. Intotdeauna cineva isi poate gasi din nou povara. Insa Sisif ne invata ce inseamna adevarata fidelitate care neaga zeii si inalta stancile. Si el de asemenea trage concluzia ca totul este bine. Universul de acum inainte fara stapan nu ii mai pare nici steril, nici inutil. Fiecare atom al acelei stanci, fiecare colt mineral al acelui munte intunecat constituie o lume in sine insusi. Lupta insasi inspre inaltimi este suficienta pentru a umple inima unui om. Trebuie sa ni-l imaginam pe Sisif fericit
      (Albert Camus)

      Ștergere

Lasa gandul tau aici: