09.06.2009

O zi

Un copil asculta manele pe telefon in tramvai, o cucoana mirosea a transpiratie, un ins citea Libertatea si se mandrea, Elena Basescu isi alegea comisia de bugete a Uniunii Europene. O zi, azi in tara mea, unde ai mei dorm asteptandu-mi clipa.
Un preot incasa o spaga pentru inmormantare, un tigan scuipa un trecator, un copil plangea de foame,azi, in locul unde ploaia de vara imi aduce aminte de navalnicele si caldele iubiri adolescentine.
Un caine zacea strivit de o masina, o precupeata vindea rosii stricate, un politist batea un om, un judecator isi incasa dreptul ce i se cuvenea pentru a imparti dreptatea stramb, azi, pe pamantul unde soarele mi-a zambit de atatea ori.
O floare se usca rupta de un bocanc, un procuror ascundea niste dosare, Gigi Becali se pregatea sa afle ce e aia Uniune Europeana, azi, sub sarutul vantului ce mi-a dat de atatea ori fiori.
Un batran zacea in mijlocul strazi, o masina de ambasada calca pietoni, un tomberon plin mirosea langa un bloc, o hartie se plimba pe strada de mana cu un ambalaj de plastic, in locul unde am plans primele lacrimi.
Nu stiu ce sa aleg. Bataia de joc sau amintirile?
Cred ca e timpul sa-mi fac alte amintiri unde ele nu exista, dar unde nu vin la pachet.

Un comentariu:

  1. ai putea să alegi amintirile, însă asta va fi însemnat să ţii geamul veşnic închis, iar medicalul prelungit să se tot prelungească.
    Luptă-te, mişcă-te, fă-ţi amintiri noi dacă ai forţa.

    RăspundețiȘtergere

Lasa gandul tau aici: